Skip to content
Back to Recipes

Vistas burgers ar kinzu un jalapeno

Vistas burgers ar kinzu un jalapeno

Ingredients (4 people):

  • 4 pavasara sīpoli vai sīpolloki (sasmalcināti lielos gabalos)
  • 1 bunte kinzas
  • 1 jalapeno (ar sēklām)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 450 g maltas vistas vai
  • 1 laims (rīvēta miziņa un sula)
  • 5 ml malta kumīna (±1 1 tējk.)
  • 5 ml maltas paprikas (±1 tējk.)
  • 50 g rīvēta siera pēc izvēles (±½ tases)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Pasniegšanai
  • Burgeru maizītes, gvakamole, salātu lapas, tomātu šķēles, sagriezts sarkanais sīpols, Meksikāņu asā mērce...

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 16 min.

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Ievieto sīpollokus, kinzu, jalapeno un ķiplokus Supersonic smalcinātājā Extra un sasmalcina lielos gabalos.

  • Ieber smalcinātāja saturu un visas atlikušās sastāvdaļas bļodā un samaisa, līdz tās kārtīgi sajaukušās.

  • Sadala maisījumu 4 vienādās porcijās un ar Hamburgeru presi izveido vienādus plāceņus.

  • Pagatavošana ar Micro Pro sērijas grilu:

    Ievieto 2 plāceņus Micro Pro sērijas grilā. Uzliek grila vāku zemajā pozīcijā un gatavo mikroviļņu krāsnī, kas iestatīta uz 900 vatiem, 4 minūtes. Apgriež plāceņus uz otru pusi un gatavo mikroviļņu krāsnī vēl 4 minūtes, līdz tie ir zeltaini un to iekšējā temperatūra sasniedz 74 °C. Atkārto ar atlikušajiem diviem plāceņiem.

  • Pagatavošana uz plīts:

    Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns, vajadzības gadījumā pievienojot nelielu daudzumu eļļas. Gatavo burgerus 5-6 min. Apgriež tos un gatavo vēl 5-6 min. vai līdz to iekšējā temperatūra sasniedz 74 °C.

  • Noņem burgerus no pannas un pirms pasniegšanas ļauj tiem 5-10 minūtes atdzist.

  • Pirms pasniegšanas ieliek plāceņus burgeru maizītēs un pievieno izvēlētās piedevas.

Additional Note: